Συνέντευξη της Μαρίας Κυριακοπούλου στο ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ στο δημοσιογράφο Ανδρέα Χριστόπουλο - 27/03/12

  "Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε στο "Ράδιο Γ" η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Μαρία Κυριακοπούλου. "Δεν ήταν καθόλου εύκολη η απόφαση να αποχωρήσω και να συνταχθώ με την "Κοινωνική Συμφωνία" των Κατσέλη-Καστανίδη. Όμως με έχουν ψηφίσει 20.600 άνθρωποι που η ζωή τους συνθλίβεται και έπρεπε να αποφασίσω".
Η Μαρία Κυριακοπούλου μεταξύ άλλων είπε:
* Υπάρχουν δείγματα γραφής από εμάς. η κυρία Κατσέλη πέρασε το νόμο για τα νοικοκυριά σώζοντας 700.000 οικογένειες. Ο κ Καστανίδης παρέγραψε όλες τις πρωτόδικες ποινές μέχρι έξι μήνες ανακουφίζοντας χιλιάδες ανθρώπους.
* Τα κατά συρροήν ψεύδη υπουργών του ΠΑΣΟΚ και το τούνελ χωρίς φως έχουν εξοργίσει τους Έλληνες που νοιώθουν ότι εμπαίζονται.
* Υπήρχε και υπάρχει ο δρόμος να είμαστε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, χωρίς λιτότητα και μνημονιακά μέτρα.
* Η ελληνική κοινωνία αποσαθρώθηκε παντού. Μικρά φέουδα αδιαφάνειας και κατασπατάλησης που κανείς δεν ήλεγχε κατέστρεψαν τη χώρα. Υπήρχαν παντού: Στις κυβερνήσεις, στους ΟΤΑ, στην Υγεία κ.α.
* Το πολιτικό σύστημα ήταν αποκλειστικά πελατειακό και όχι αναπτυξιακό. Δεν υπήρχαν ούτε θεσμοί.
* Έφυγα από το ΠΑΣΟΚ όταν στις κρίσιμες για την χώρα συζητήσεις του μνημονίου, κανείς δεν ήθελε την γνώμη μου, ενώ ήταν υποχρέωσή μου η θετική ψήφος. Εκεί κατάλαβα ότι ως άνθρωπος έπρεπε να αντιδράσω.
* Στην Αχαΐα είναι αλήθεια ότι το ΠΑΣΟΚ ήξερε να κερδίζει τις εκλογές σε κάθε βαθμίδα, δεν ήξερε να παράγει έργο για την κοινωνία. Γι αυτό η Αχαΐα έμεινε σε πολλά πίσω, με κορυφαίο την σιδηροδρομική γραμμή. Αντί να υπάρχει τρένο προς την Αθήνα που να διανύει την απόσταση σε 90 λεπτά δεν έχουμε καν τρένο.
* Ο κεντρικός Τύπος δεν ασχολείται καθόλου με την "Κοινωνική Συμφωνία", όμως το γνωρίζουμε ότι θα μπούμε στην Βουλή.
Η κυρία Μαρία Κυριακοπούλου αποκάλυψε τέλος ότι η Λούκα Κατσέλη θα βρίσκεται στην Πάτρα στις 4 Απριλίου.