Αδικαιολόγητη η περικοπή επιχειρησιακών δαπανών της ΕΛ.ΑΣ. (02/03/2011)

Κοινή Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συνυπογράφει η Μαρία Κυριακοπούλου
«Αδικαιολόγητη η περικοπή επιχειρησιακών δαπανών της ΕΛ.ΑΣ.»
«Ο αγώνας για περιστολή της σπατάλης και των υπερβολών, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγήσει στην υποβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας και αξιοπιστίας των μονάδων της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να διογκώνεται η εγκληματικότητα και οι πολίτες να αισθάνονται, όλο και περισσότερο ανασφαλείς».
Αυτό επισημαίνεται σε κοινή Ερώτηση Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Χρήστο Παπουτσή, την οποία συνυπογράφει η Βουλευτής Ν. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ κα Μαρία Κυριακοπούλου.
Στην ερώτησή τους, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ακόμα ότι «το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Κράτους, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία μας οδήγησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ανάγκασε το Υπουργείο Οικονομικών, στη δραστική περικοπή των λειτουργικών – επιχειρησιακών δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας».
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην Ερώτηση των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, «οι περικοπές δαπανών για τη συντήρηση των οχημάτων, την επισκευή των ζημιών, την αδυναμία τροφοδοσίας με καύσιμα για την κίνηση των οχημάτων και την θέρμανση των υπηρεσιών και τέλος τις σοβαρές ελλείψεις για την κάλυψη αναλώσιμων υλικών και ειδών ατομικής προστασίας για μονάδες, όπως η ΔΙΑΣ, καθιστούν τόσο τον προγραμματισμό, όσο και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας προβληματική και σε κάθε περίπτωση επηρεάζουν το αξιόμαχο των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.».
Στην ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικαλούνται τις έντονες διαμαρτυρίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και των Ενώσεων Αστυνομικών σε όλη την Ελλάδα, διότι ένας μεγάλος αριθμός περιπολικών και μηχανών της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών και έλλειψης δυνατότητας αποκατάστασης.
Κατόπιν αυτών, οι ερωτώντες Βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για να ενισχυθεί η ΕΛ.ΑΣ. με τους αναγκαίους πόρους για την κανονική και αξιόμαχη λειτουργία των υπηρεσιών και για την αποκατάσταση της επιχειρησιακής ετοιμότητας κοντά στους πολίτες.