Μαρια - απολυσεις


Η Κυβέρνηση με τις ανακοινώσεις της για τις απολύσεις, κρύβεται κάτω από την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για την αναβάθμιση των υπηρεσιών  δημοσίου συμφέροντος ως εργαλεία ανάπτυξης, αφού εδώ και μήνες με υποβολιμαίο τρόπο κατασυκοφάντησε τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο.

 Και ενώ υπάρχει  νομοθετικό πλαίσιο για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο τροποποιήθηκε δύο φορές μέσα στο έτος 2012 (Μάρτιος και Νοέμβριος), υποκριτικά η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους πραγματικά  επίορκους ως άλλοθι για να προβεί σε αυθαίρετες απολύσεις .

Εμμένοντας   δογματικά, στη συρρίκνωση του Κράτους και των υπηρεσιών, στην ουσία διαλύει το Δημόσιο, με στόχο την ιδιωτικοποίηση  δημόσιων λειτουργιών, σε μια περίοδο που μεγάλο μέρος της κοινωνίας βιώνει την ανεργία και βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης.

 Πιστή στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Τρόικα για 150.000 χιλιάδες απολύσεις και αναιρώντας όλες τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις,  διαχειρίζεται με άδικο τρόπο το ανθρώπινο κεφάλαιο πέρα και έξω από κάθε συνταγματική τάξη και λογική .