Εξουσιοδότηση για έρευνα λογαριασμών σε ελβετικές τράπεζες - 08/12/11

Προς
τον Γ’ Αντιπρόεδρο Βουλής
Πρόεδρο Επιτροπής Ελέγχου των
Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών
κ.Ευάγγελο Αργύρη
Κοιν. Πρόεδρο Βουλής
κ.Φίλιππο Πετσάλνικο
 
 
Θέμα: «Εξουσιοδότηση για έρευνα λογαριασμών σε ελβετικές τράπεζες»
 
Η υπογράφουσα Μαρία Κυριακοπούλου του Ηλία, βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, κάτοικος Αθηνών- Αντήνορος 28, με ΑΔΤ Π 377074, εξουσιοδοτώ την Επιτροπή Ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής, να απευθυνθεί προς τις αρμόδιες ελβετικές αρχές και τράπεζες, και να λάβει κάθε σχετικό στοιχείο, προκειμένου να διαπιστώσει ότι δεν τηρώ σε ελβετικές τράπεζες λογαριασμό.
Ύστερα από την τοποθέτηση του Προέδρου της Βουλής κ.Φίλιππου Πετσάλνικου στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού 2012, εκτιμώ ότι μια τέτοια απόφαση αποτελεί καθήκον όλων των βουλευτών και μελών της Κυβέρνησης, προκειμένου να αρθεί οποιαδήποτε υπόνοια φοροδιαφυγής, διαφθοράς και αδιαφάνειας.
 Ήδη η σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με τους αντιπροσώπους τους έχει κλονιστεί σοβαρά και δεν μπορούμε ν’ αφήνουμε περιθώρια για περαιτέρω αμφισβήτηση και διασυρμό του πολιτικού κόσμου. Λάβαμε αναγκαία, πλην όμως σκληρά φορολογικά μέτρα και υποσχεθήκαμε την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Πρώτοι πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα, και να γίνουμε ταγοί στην ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης των πολιτών, ώστε να βρει ουσιαστική εφαρμογή το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος, το οποίο ρητά ορίζει ότι «οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους», κατοχυρώνοντας τη φορολογική υποχρέωση, τη φορολογική ισότητα και τη φορολογική δικαιοσύνη.
 
Αθήνα, 8-12-2011
 
Η εξουσιοδοτούσα
Μαρία Κυριακοπούλου

Διαβάστε περισσότερα:

www.tovima.gr/politics/article/